Cultuur/NatuurHollands Kroon

Kunsttuin Nederlands Kremlin open op zondag 21 juli

Adverentie

WINKEL – Ger Leegwater brengt zijn fantasie tot leven, van verschillende materialen maakt hij bijzondere bouwwerken en beelden. De Italiaanse architecten Bernini en Borromini uit de barokperiode hebben Ger geïnspireerd om zelf te gaan bouwen. Ook de invloed van de Russische- Italiaanse architect Rastrelli, ontwerper van Het Winterpaleis is terug te zien in de bouwwerken van het Nederlands Kremlin.

Door zijn ervaring als metaalbewerker is Ger in staat de uien, die op de bouwwerken staan te construeren, deze uien hebben allemaal verschillende vormen. Een grote uitdaging voor Ger is het maken van mallen voor de ornamenten, het liefst maakt hij de mal zo ingewikkeld mogelijk, deze mallen zijn vaak kunstwerkjes op zich.

Een aantal jaren terug is Ger gestart met het maken van beelden, de inspiratie zijn de verhalen uit de mythologie. Van platen metaal worden door middel van walsen, lassen, knippen en kloppen de beelden gemaakt.

De Neptunusfontein is een project, waar alle ervaringen en vaardigheden, die Ger in 25 jaar heeft opgedaan, samen komen. In het midden staat een obelisk, omringt door verschillende mythologische figuren.
Nieuwe en bestaande projecten zijn te zien op onze open dag, u bent van harte welkom.

Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek, voor kinderen is er een fotopuzzel zoektocht .en de mogelijkheid om te bouwen.
Rond het huis is de tuin te bezichtigen.

Maak kennis met de passie, technieken en drijfveren van Ger en Mientje Leegwater.
In de tuin is ruimte genoeg om te picknicken, te fotograferen en andere mensen te ontmoeten.
Limmerschouw 51, 1731 NJ Winkel. 0224541598. Open van 11.00 uur tot 17.00 uur.

www.kunsttuinnederlandskremlin.nl of Google: Dutch Kremlin
Entree vanaf 13 jaar 3.50 euro voor de Stichting Kunsttuin Nederlands Kremlin

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button