Hollands KroonZakelijk

Nieuwbouw zorgcentrum kan beginnen

Hippolytushoef – De Geus Bouw uit Broek op Langedijk, Woldhuis Installatietechniek uit Zuid-Scharwoude en Luitjes Elektrotechniek uit Schagen slaan de handen ineen. Dinsdagochtend 14 juli zijn de aannemingsovereenkomsten getekend voor de nieuwbouw van Woonzorggroep Samen te Hippolytushoef.

Het huidige Noorderlicht maakt de komende anderhalf jaar plaats voor twee nieuwe locaties met elk 32 appartementen. In de nieuwbouw komen ruim opgezette appartementen. Ook zijn op diverse plekken in de nieuwbouw zogenaamde buurtkamers. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten voor allerlei sociale activiteiten.

Hans Groenendijk, voorzitter raad van bestuur Woonzorggroep Samen legt uit: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor het team van Woonzorggroep Samen en FAME Planontwikkeling waarmee we al enkele jaren samen werken aan de voorbereidingen van de nieuwbouw van het huidige Noorderlicht. De nieuwbouw in de kern van Hippolytushoef is een gezamenlijk ontwerp van FAME architecten, TDS engineering (installaties) en A. Harder (constructies).”

Ouderen
Volgens Groenendijk is het vooral een belangrijk moment voor alle toekomstige ouderen van Wieringen. “Met deze nieuwbouw zorgen we ervoor dat op Wieringen de zorg voor ouderen met een verpleeghuisvraag weer helemaal up-to-date is en daardoor lange tijd mee kan. Bovendien is er veel aandacht voor duurzaamheidsmaatregelen, waardoor ook in die zin de locatie zeer toekomstbestendig is.”

De bewoners van Noorderlicht zullen gedurende de bouwwerkzaamheden tijdelijk wonen in locatie Molenweid te Wieringerwaard. De verhuizing is gepland van 14 tot en met 18 september. Op 5 oktober starten de sloopwerkzaamheden.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button