Sport

Eindelijk weer een titelgevecht voor Jorina Baars

Advertentie:

Den Helder – Het heeft even geduurd, maar de Helderse Jorina Baars mag in augustus eindelijk weer de ring in. Op zondag 22 augustus vecht ze in Glasgow tegen de Engelse Claire Clements. “Ik heb er zin in en ben ontzettend gemotiveerd”, laat Baars weten.

De strijd gaat om de titel in het Lion Fight Weltergewicht, die ze al eerder in bezit had. Omdat ze de laatste twee jaar geen gevechten had, is de titel weer vacant, maar Baars wil deze graag heroveren. Ondanks dat er in de voorbije twee jaren geen officiële wedstrijden waren, mede door corona, is Baars wel blijven trainen en daardoor is ze naar eigen zeggen, “fitter dan ooit”.

Baars, die in Den Helder al jaren wereldberoemd is, heeft nu ook de aandacht van de landelijke pers getrokken. Het AD schrijft: “Als een van Nederlands meest geduchte vrouwelijke vechters staat Baars bekend om haar hardheid in de ring. De kickbokser en Muaythai-vechter is een van de weinigen die er ooit in slaagde de beruchte Cris Cyborg te verslaan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button