JeugdMaritiem

Helderse Scouts in Mexicaanse sferen

Adverentie
Waterpret voor de Helderse Scouts (foto aangeleverd)

Den Helder/Friesland/Mexico – Buenos días amigos, zo begon de informatiebrief over het komende kamp voor de Helderse waterscouts van Jutters Willemsoord. Inmiddels is het kamp in volle gang en zeilen de zeeverkenners al weer een paar dagen in de Friese wateren. Natuurlijk hangen ze af en toe ook even de landrot uit en zo konden ze lekker een dagje het plaatsje Sloten ontdekken en mochten ze Sneek verkennen.

Het thema voor het kamp was Mexico dus, Sombrero’s uit het stof, WD40 op de heupen en een nieuwe reisgenoot Pablo, die een groot tekort aan poedersuiker in Nederland heeft. Er zal dus af en toe wat vracht gehaald moeten worden om er voor te zorgen dat de komende maanden Nederland niet zonder het witte zoete goedje komt te zitten.

Dopen
Voor een aantal Scouts was het de eerste keer op kamp en tja, daar behoort behalve een traantje bij het afscheid, natuurlijk ook een heuse doop door Neptunus bij. De leiding had er alles aan het gedaan om de god van de zee gunstig te stemmen en zo heeft het de watergod behaagt om de nieuwe scouts in zijn waterorde op te nemen. Een speciaal drankje met zeer geheime ingrediënten moest gedronken worden en zo werden de echte zeebenen geboren.

Nog twee nachten slapen want zaterdag komen ze, waarschijnlijk hondsmoe, weer terug naar huis.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button