JeugdKop van Noord-HollandVideo

Basisscholen in de Noordkop luiden zomervakantie in (video)

Adverentie

Noordkop – Voor de scholen in de Noordkop start vrijdagmiddag de zomervakantie en om die in te luiden stonden er leuke activiteiten op het programma. Zo kregen leerlingen van basisschool ’t Span in Den Oever ijs en zwaaiden ze groep 8 uit, gleden de kleuters van de Koningin Julianaschool naar groep 3 en kreeg groep 8 van De Trimaran een speciaal afscheid.

“We gaan zo groep 8 uitzwaaien en hebben net allemaal ijs gekregen”, zegt Joost uit groep 4. Met een hoop gejuich en high-fives werd er afscheid genomen van groep 8. “We hebben wel zin in de middelbare school, maar we gaan elkaar wel missen”, zeggen de groep 8’ers van ’t Span.

De kleuters die van groep 2 naar groep 3 gaan na de vakantie mochten aan het eind van de laatste schooldag via de glijbaan naar buiten. Bij De Trimaran nam groep 8 afscheid met een wedstrijdje over de stormbaan. “Het is wel leuk, maar je gaat ook beseffen dat je hier acht jaar gezeten hebt en dan in een klap weggaat”, zegt Milan uit groep 8. “Het is jammer, want je hebt hier veel vrienden die dan niet meer in je klas komen, dat ga ik wel missen”, haakt een andere leerling daar op aan.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button