Kop van Noord-Holland

Extra hinder wegens recreatiedrukte op de Afsluitdijk

Kop van Noord-Holland – Houd rekening met extra hinder op de Afsluitdijk deze zomer. Met de start van de schoolvakantie in het noorden van het land wordt het vanaf vrijdag 15 juli drukker op de Afsluitdijk. De extra drukte op de weg en het water is een jaarlijks terugkerende situatie tijdens de zomerperiode. Dit komt doordat de Afsluitdijk ook veel gebruikt wordt door recreatief weg- en vaarverkeer.

In de zomerperiode rijden op de vrijdag, de drukste dag van de week, gemiddeld zo’n 28.000 voertuigen over de Afsluitdijk. Dat is ongeveer 6.000 meer ten opzichte van andere vrijdagen. Ook passeren er tien keer zo veel schepen de sluizen als in de wintermaanden, waardoor de brug vaker draait.

Ook in de zomerperiode vinden veel werkzaamheden tegelijkertijd plaats. Door werkzaamheden aan de pompgemalen, nieuwe spuisluizen en de A7 is maar één rijstrook per richting beschikbaar. Daarnaast passeren veel pleziervaartuigen en beroepsvaart de sluizen. Door de brugdraaiingen in combinatie met de beschikbaarheid van één rijstrook per richting ontstaan langere files.

Rijkswaterstaat beperkt de hinder zoveel mogelijk door het inzetten van diverse maatregelen. Alleen is door de hierboven genoemde combinatie van werkzaamheden en recreatiedrukte (meer auto’s en meer brugdraaiingen door recreatievaart) de hinder in de zomer nog groter.

Het Afsluitdijk Wadden Center, het Kazemattenmuseum en het kitesurfstrand blijven bereikbaar gedurende werkzaamheden deze zomer. Mochten er werkzaamheden in de omgeving plaatsvinden, dan wordt de omleidingsroute op de borden weergegeven.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button