Kop van Noord-Holland

Extra hinder wegens recreatiedrukte op de Afsluitdijk

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Houd rekening met extra hinder op de Afsluitdijk deze zomer. Met de start van de schoolvakantie in het noorden van het land wordt het vanaf vrijdag 15 juli drukker op de Afsluitdijk. De extra drukte op de weg en het water is een jaarlijks terugkerende situatie tijdens de zomerperiode. Dit komt doordat de Afsluitdijk ook veel gebruikt wordt door recreatief weg- en vaarverkeer.

In de zomerperiode rijden op de vrijdag, de drukste dag van de week, gemiddeld zo’n 28.000 voertuigen over de Afsluitdijk. Dat is ongeveer 6.000 meer ten opzichte van andere vrijdagen. Ook passeren er tien keer zo veel schepen de sluizen als in de wintermaanden, waardoor de brug vaker draait.

Ook in de zomerperiode vinden veel werkzaamheden tegelijkertijd plaats. Door werkzaamheden aan de pompgemalen, nieuwe spuisluizen en de A7 is maar één rijstrook per richting beschikbaar. Daarnaast passeren veel pleziervaartuigen en beroepsvaart de sluizen. Door de brugdraaiingen in combinatie met de beschikbaarheid van één rijstrook per richting ontstaan langere files.

Rijkswaterstaat beperkt de hinder zoveel mogelijk door het inzetten van diverse maatregelen. Alleen is door de hierboven genoemde combinatie van werkzaamheden en recreatiedrukte (meer auto’s en meer brugdraaiingen door recreatievaart) de hinder in de zomer nog groter.

Het Afsluitdijk Wadden Center, het Kazemattenmuseum en het kitesurfstrand blijven bereikbaar gedurende werkzaamheden deze zomer. Mochten er werkzaamheden in de omgeving plaatsvinden, dan wordt de omleidingsroute op de borden weergegeven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button