112

Hulpdiensten opgeroepen voor cruiseschip in haven Den Helder

Adverentie

Den Helder – De hulpdiensten zijn vandaag 15 juli omstreeks 12:25 uur opgeroepen aan de Nieuwe Diep in Den Helder. Op de locatie ligt een binnenvaart cruiseschip genaamd Excellence Countess, afkomstig uit Basel Zwitserland.

Vanwege meerdere personen aan boord die onwel zijn geworden zijn er twee ambulances en de OVDG opgeroepen samen met de brandweer. De ambulancemedewerkers droegen beschermende pakken. Het is onbekend wat er precies aan de hand is aan boord maar het lijkt hetzelfde als het incident in Hoorn van 12 juli onlangs. Het schip is niet hetzelfde maar komt wel uit de zelfde haven in Zwitserland.

Volgens de online informatie kunnen er 178 passagiers aan boord. Er is momenteel één persoon door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zo meld de Veiligheidsregio. De hulpdiensten zijn ter plaatse druk bezig om te overleggen wat er moet gebeuren.

Video: GLOCAL Media

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button