Computerlessen in de bieb

Het internet wordt steeds belangrijker. Iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, bankzaken regelen, het gaat steeds vaker ‘online’. Om mensen die moeite hebben met de computer om diverse zaken te regelen start de KopGroep Bibliotheken binnenkort de cursus Klik & Tik.

Onderwerpen die tijdens de cursus aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: de computer aan- en uitzetten, typen, de basis van het e-mailen en internet. Klik &Tik is bedoeld voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met computers en internet. De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek. Deelnemers kunnen een koptelefoon van de bibliotheek gebruiken of eigen oortjes meenemen.

In de bibliotheken Den Helder en Julianadorp worden de basiscursus Klik & Tik gegeven. Deze start op maandagmorgen 2 september in School 7 van 10.00 tot 12.00 uur. In de bibliotheek Julianadorp is de eerste les op vrijdagmiddag 13 september van 13.30 tot 15.30 uur.

Borg
De cursus bestaat uit vier dagdelen. Er wordt geoefend in kleine groepjes. De deelnemers krijgen veel aandacht van de docent. Deelname is gratis, er wordt alleen een borg gevraagd van 10 euro. Die krijgen de deelnemers retour na afloop van de cursus. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan aan de balies van de bibliotheken of via www.kopgroepbibliotheken.nl. School 7 is te vinden aan de Keizersgracht 94, bibliotheek Julianadorp aan de Keysers Plaet 1023.

Mobiele versie afsluiten