Cultuur/Natuur

De schoonheid van de parnassia ontdekken

Adverentie

De parnassia, een bijzonder plantje met fraaie stervormige bloemen, bloeit van juli tot en met september in het natuurgebied het Refugium. De witte bloemen vallen op in dit stukje natuur. Op zondag 25 augustus om 13.30 tot 15.00 uur kunnen belangstellenden mee met een excursie en ontdekken hoe bijzonder deze plant is.

Onder leiding van een gids van Landschap Noord-Hollland wandelt de groep vanaf het bezoekerscentrum van de Helderse Vallei naar het Refugium. Hier grazen Schotse Hooglanders die de vegetatie kort houden. De parnassia groeit graag in deze voedselarme, vochtige duinvalleien. Het is een vrij zeldzame plant.

Het Refugium is ontstaan toen de sportvelden werden omgevormd tot nieuwe natuur. Het is zeven hectare groot en een eldorado voor bijzondere planten en dieren. Hier is ook de zeldzame tijgerspin waargenomen, een van de grootste spinnensoorten in Nederland.

Zin om mee te gaan, reserveer dan nu een plek. Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden via www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button