Den HelderJeugd

Gemeente maakt geld vrij voor de JAR

Adverentie

De gemeente trekt in zowel 2020 als 2021 een bedrag van 20.000 euro uit voor het realiseren van een Jongeren Advies Raad (JAR). Dat heeft het college deze week besloten. De JAR is een wens van de fractie van het CDA en was een van de onderwerpen tijdens hun verkiezingscampagne.

Fractievoorzitter Harmen Krul hoopt dat de JAR begin volgend jaar van start kan. “We hebben het als raad vaak over jongeren, nu krijgen ze een kans mee te praten en te beslissen over zaken die hen zelf aan gaan.” De jongeren worden uiteraard begeleid door raadsleden. De jongerenraad moet volgens Krul tussen 15 en 25 leden hebben.

“We gaan naar scholen om erover te vertellen en hopen zo enkele jongeren enthousiast te krijgen voor deelname aan de JAR”, vertelde Krul donderdagmiddag op LOS radio. “Onderwerpen waar jongeren mee zouden kunnen komen? Laat maar zien wat er beter moet in Den Helder om het jongeren meer naar de zin te maken.” En als ze dan ergens mee komen, wie gaat het dan betalen? “Als het valt binnen het eigen budget lijkt het mij mooi als ze dat dan ook zelf volledig autonoom kunnen beslissen. Gaat het om grotere dingen moet de ‘echte’ raad er over beslissen.”

In totaal trekt de gemeente overigens 40.000 euro per jaar uit voor jongerenparticipatie, maar dat is niet alleen voor de JAR.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button