Uitgaan

Zomerdromen viert 15-jarig jubileum

Adverentie

Zomerdromen viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Het evenement vindt plaats op zondag 1 september, uiteraard weer in het Timorpark.

Al 15 jaar ontmoeten families, vrienden en bekenden elkaar in het Timorpark en genieten ze van een heerlijke dag met allerlei leuke marktkramen, hapjes en drankjes, muziek, dans en voor de kinderen altijd leuke activiteiten.

Om dit lustrum te vieren is er dit keer een heuse taartenwedstrijd. Lever om 15 uur op zondag 1 september uw taart in bij de stand van Dunselman op het middenveld en wie weet wordt u ‘Meesterbakker van Zomerdromen’. Een deskundige jury gaat de taarten beoordelen. Heeft u de mooiste, lekkerste of meest originele gemaakt? De prijsuitreiking is om 16.30 uur in de muziektent in het Timorpark.

Markt
Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van Oudhollandse snoepjes tot brocante, van prachtige sieraden tot meubels en heerlijke thee. Op de markt staan ook diverse kunstenaars.

Kinderen kunnen dit jaar genieten bij het Malle Balle Circus. Zij geeft artiesten in de dop de kans van hun leven. Met de uitdagende attributen en onder zeer deskundige leiding van de artiesten, wordt met ongelooflijk veel plezier gewerkt aan maar één doel: even de beroemdste circusartiest ter wereld zijn en optreden in de circuspiste voor het grote publiek. Daarnaast kunnen kinderen hun eigen skelter bouwen en wordt in een skelterwedstrijd duidelijk wie de beste skelter heeft gebouwd. Het kinderveld is dit jaar op het veld tegenover de muziektent.

Tijdens deze romantische dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes en staat er voor de kinderen een stormbaan. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark.

Danspodium
Ook dit jaar is er een danspodium. Leerlingen van Rik Niks, Triade en House of Dance verzorgen daar verschillende optredens. Tevens zijn er gratis workshops. De muziektent biedt plaats aan muzikanten uit de regio met vanzelfsprekend een romantisch repertoire. Namen als Ineke & Arco, Huub Ramler & Nina Salomons en Kim Venema treden op.

Normaal wordt Zomerdromen altijd afgesloten door een professionele artiest, maar omdat Zomerdromen 15 jaar bestaat heeft de organisatie twee artiesten geboekt. Van 15.15 tot 16.15 uur speelt het Odelion Duo, bestaande uit Margriet Sjoerdsma en Vera van der Bie. Odelion is de naam waaronder zangeres Margriet Sjoerdsma nieuwe muzikale wegen inslaat. Als vertolkster van het repertoire van Eva Cassidy, trok ze de afgelopen jaren volle zalen. Met Odelion verdient ze die eveneens. Voor haar nieuwste CD kreeg ze top recensies.

Van 16.30 tot 17.30 uur speelt een bekende van Den Helder namelijk Sandro Assorgia. Sandro is gitarist van de in Den Helder opgerichte band Van Dik Hout. Naast dat hij nog veel optreedt met deze Nederlandse band, mag hij ook graag zelf solo met zijn gitaar op een podium staan. Hij brengt bekende en eigen nummers ten gehore.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button