Hollands KroonZakelijk

Het Boetje van Present geopend in Middenmeer

Adverentie

Middenmeer – Door de Corona werd het feestje van de opening uitgesteld, maar zaterdag was het dan zover. Het Boetje van Present, een tweedehands kledingwinkel voor de minima, werd geopend. Vlak voordat wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon op vakantie zou gaan maakte ze even tijd vrij om Het Boetje van Present in Middenmeer te openen.

Het geheel werd feestelijk omlijnd door een ballonnenboog en een heuse ballonartiest. Als openingshandeling haalde de wethouder een ballonnenbloem uit een ballonnenketting, waardoor de winkel werd geopend. “Een mooie en originele manier”, aldus de wethouder.

De ballonartiest maakte er een waar feestje van (DHfoto)

Kerk
“Het Boetje is ontstaan door vrijwilligers van de kerk in Middenmeer”, vertelt Peter, vrijwilliger van het eerste uur. “Op donderdag en vrijdag zochten we de kleding uit en zetten alles klaar in de kerk. Vervolgens konden belangstellende op zaterdag langskomen om te shoppen. Daarna werd alles weer snel afgebroken, want de kerk was op zondag natuurlijk weer nodig voor de mis.” Toen een garagebox werd gevonden werden de activiteiten daarheen verplaatst en dat leek een prima oplossing. Maar al snel groeiden ze uit hun jasje en kwamen ze in het huidige pand aan de Brugstraat terecht. Peter is blij dat Present het mogelijk maakt dat het Boetje kan blijven bestaan en hij blijft er voorlopig nog wel even helpen als vrijwilliger.

Wethouder Van Gent was al benaderd om in maart de opening te doen en dat wilde ze graag, maar Corona gooide roet in het eten. Ze staat volledig achter het project van het Boetje. “De sociale functie van het geheel juich ik toe en het sluit perfect aan bij de doelstellingen van de stichting Present.” Ze is blij dat ze net voordat ze op vakantie gaat nog deze opening kan verrichten en hoopt dat veel mensen hier wat leuks kunnen vinden, maar het ook een beetje als thuis ervaren.

Coördinator van Het Boetje Linda Biersteker had voor de kinderen nog een leuke verrassing (DHfoto)

Coördinator
De coördinator van Het Boetje is Linda Biersteker, ze doet dit naast haar ‘normale’ werk bij Present. “Het is erg leuk om hier mee bezig te zijn en ik hoop dat veel mensen de weg naar Het Boetje zullen vinden.” De aansturing van de vrijwilligers is al een taak op zich, maar ze doet dat met veel plezier “Ook voor de vrijwilligers hoop ik hier een stukje gezellig thuis te creëren.” Dat menselijke aspect vindt Biersteker belangrijk. “Het sluit zo goed aan bij de missie van Present.”

Na de opening was er voor iedereen een bakkie met wat lekkers. De aanwezige kinderen werden vermaakt door de ballonartiest en mochten zelfs nog wat leuks uit de winkel uitzoeken. Leuk om te zien dat ze met z’n allen op de boekenkast doken!

De huiskamer van Het Boetje met de gewaardeerde boekenkast (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button