Cultuur/Natuur

Beleef de Nacht van de Vleermuis in Wildrijk

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Wildrijk is een bijzonder stuk bos bij Sint Maartensvlotbrug met veel kronkelige bomen. Een spannende plek om te wandelen, zeker tijdens de Nacht van de Vleermuis. Vrijdagavond 26 augustus organiseert Landschap Noord-Holland een zoektocht naar verschillende soorten vleermuizen in dit gebied. Om 20.00 uur geeft de bekende vleermuiskenner Jan Boshamer een presentatie en aansluitend vindt de excursie plaats.

Vleermuizen zijn bijzondere dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. Als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan. Ze zijn razendsnel te zien terwijl ze langs de boomtoppen door de lucht schieten, op zoek naar insecten. In Wildrijk komen verschillende soorten voor. Vleermuizen vliegen bijna zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids zijn ze toch te horen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo is te ontdekken welke soorten hier rondvliegen.

Met wat geluk krijgen wandelaars ze te zien in het licht van de lamp van de gids. Ook voor kinderen is het een hele leuke natuurervaring. Wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven delen. De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied.

Wanneer: vrijdagavond 26 augustus van 20:00 uur tot 23:30 uur
Vertrekpunt: Ingang Wildrijk tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg, Sint Maartensvlotbrug

Graag reserveren, ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig. Meer informatie en reserveren is te vinden via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button