Sport

Glenn van Nierop een stayerservaring rijker

Advertentie:

Bielefeld – Glenn van Nierop uit Wieringerwaard wist vooraf dat een plaats in de grote finale bijna onhaalbaar was. Een keur van nationaal kampioenen verscheen zaterdag aan de start in het Duitse Bielefeld.

De serie van twintig kilometer werd goed verteerd door Glenn met een gemiddelde snelheid boven de 65 kilometer per uur. Het klopte met zijn Duitse gangmaker Carsten Kirchner. Deze werd voor de kleine finale aan een andere deelnemer toegewezen en zo ging Glenn verder met Jos Ponk, oud-nationaal kampioen stayeren en als gangmaker Europees kampioen.

Toch liep het niet zoals verwacht en kwam Van Nierop niet op het podium na de kleine finale. “Ik was nog niet volledig hersteld van de serie”, zei Glenn. “Ook de positie van mijn stuur en zadel was voor een buitenbaan niet optimaal.” Het resultaat was een vijfde plek.

EK
Het is nu afwachten of Glenn, drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle, deel gaat uitmaken van de drie stayers die namens ons land naar het Europees kampioenschap in het Franse Lyon (in het tweede weekend van september) worden afgevaardigd. “Nu ga ik vooruitlopend op deelname mijn stuur- en zadelpositie instellen voor een buitenbaan en daarmee oefenen”, aldus Glenn, die hoopt op deelname aan het EK stayeren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button