Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Texel procentueel koploper in de kop met aantal hufterboetes

Advertentie:

Regio Noordkop – RTLNieuws heeft op basis van cijfers van het CJIB in kaart gebracht hoeveel ‘hufterboetes’ er per gemeente zijn uitgeschreven in 2021. In de Noordkop blijkt Texel de koploper, met 18 boetes per duizend inwoners. In Hollands Kroon gedragen de verkeersdeelnemers blijkbaar redelijk netjes, hier werden 4,7 boetes per duizend inwoners uitgeschreven.

Hufterboetes zijn bekeuringen die zijn uitgeschreven voor ‘asociaal gedrag in het verkeer’, zoals foutparkeren, rijden zonder geldig rijbewijs en rechts inhalen. Het totaal aantal boetes dat vorig jaar op Texel werd uitgeschreven was 246. In Hollands Kroon lag dit aantal op 228, in Schagen op 350 en in Den Helder waren het er 875. In absolute aantallen wint Den Helder dus, afgezet naar het aantal inwoners eindigt de marinestad op plek de tweede plek in de Noordkop.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button