Sport

VZV tevreden ondanks kleine nederlaag

Adverentie

’t Veld – VZV is sterk aan de Noord-Holland Cup begonnen. Ondanks het 29-30 verlies tegen het sterke VOC kwam het team van trainer Edwin Janssen sterk voor de dag. Het duel bleef spannend tot de laatste seconde.

VZV begon zeer sterk en bleef de gehele wedstrijd als hecht collectief overkomen. De kersverse trainer Janssen voelt zich al helemaal thuis bij zijn nieuwe club. ”We kwamen al vrij snel op een ruime voorsprong van drie treffers. Daarna kwam de tegenstander sterk terug. Maar met het ingaan van de rust stonden we wederom voor.”

Energiek
De Mokumse tegenstander begon in het tweede bedrijf zeer energiek. “Ik had ze er al voor gewaarschuwd in de kleedkamer”, zegt Janssen. “VOC staat er om bekend dat ze vol power uit de startblokken komen. Door als collectief op te treden lukte het ons toch weer om op voorsprong te komen: 23-24.” Omdat de tegenstander net iets beter met de kansen, en vooral de strafworpen omging, ging VZV op het nippertje onderuit.

Janssen kon er mee leven. “Afgelopen zaterdag speelden we al tegen Quintis en toen wonnen we met 38-25, toen zag je ook al dat de speelsters goed in vorm zijn. We zijn nu met verlies aan deze cup begonnen, maar een overwinning was absoluut terecht geweest. De komende duels gaan we volop aan de bak. We willen in deze cup goed voor de dag komen.”

NH Cup
Voor de vierde keer wordt de Noord-Holland Cup georganiseerd voor de vier Eredivisieteams. Het is een mooie voorbereiding op het seizoen, dat in het weekend van 2 en 3 september van start gaat. De teams kunnen met dit toernooi goed zien waar ze staan, maar ook hoe de concurrentie ervoor staat na de nodige mutaties. De vorige edities zijn gewonnen door VOC Amsterdam. Het gaat er tijdens de NH Cup fanatiek aan toe. Het zijn leuke derby’s, onder leiding van Eredivisie scheidsrechters, en de teams doen niet graag voor elkaar onder.

De entree voor de wedstrijden is bewust laag gehouden. Voor twee wedstrijden betalen volwassenen € 5,-. Kinderen onder de 16 jaar kunnen gratis naar binnen. Zo hopen de verenigingen veel publiek te verwelkomen, zodat het iedere dag een mooi handbalfeest wordt.

Daarnaast spelen ook Jong SEW, Jong VOC, Jong VZV en ZAP onderling om de NH Cup voor de Eerste Divisie teams.

Het volledige programma is als volgt:

Dinsdag 15 augustus – Sporthal De Zwaluw in Breezand
19.30 uur          Jong SEW – Jong VZV
21.00 uur          ZAP – Jong VOC

Woensdag 16 augustus – Sporthal Zaanstad Zuid in Zaandam
19.30 uur           OTTO Work Force VOC– Westfriesland SEW
21.00 uur           Garage Kil Volendam – Juro Unirek VZV

Vrijdag 18 augustus – Sportcentrum VZV in t ‘Veld
19.30 uur           Jong VZV – ZAP
21.00 uur           Jong SEW – Jong VOC

Maandag 21 augustus – De Bloesem te Wognum
20.00 uur           Garage Kil Volendam – Westfriesland SEW

Dinsdag 22 augustus – Sporthal Zaanstad Zuid te Zaandam
19.30 uur           ZAP – Jong SEW
21.00 uur           Jong VOC – Jong VZV

Woensdag 23 augustus – De Opperdam te Volendam
19.30 uur           Juro Unirek VZV – Westfriesland SEW
21.00 uur           Garage Kil Volendam – OTTO Work Force VOC

Zondag 27 augustus – Sporthal De Bloesem in Wognum
12.00 uur           plaats 3 en 4 eerste divisie
14.00 uur           plaats 3 en 4 eredivisie
16.00 uur           Finale Eredivisie
18.00 uur           Finale Eerste divisie

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button