Uitgaan

Juliandorp Power Festival, blubber en rubber!

Adverentie

Grommende motoren, rokende uitlaten, blubber en rubber. Het Julianadorp Power Festival liet zaterdag weer van zich horen op het terrein aan de Akkerbouwstraat. Er was veel publiek op deze zesde editie afgekomen en die werden niet alleen verwend met een lekker zonnetje, maar ook met veel spektakel. Gratis toegang, genoeg te eten en te drinken en activiteiten voor de jeugd maakten het tot een gezellig familie evenement.

De brandweer doet een Full Pull! (DHfoto)

Diverse klassen
De wedstrijden duurden van één uur ’s middags tot na achten ’s avonds. De sportklasse was zeker spectaculair te noemen met veel power, snelheid en trekkracht. Ook de damesklasse deed het goed bij het publiek, het gejoel bij een mooie dame op de trekker was wel duidelijk. Lachend en zwaaiend namen de meiden het in ontvangst. Ook diverse oldtimer trekkers namen het tegen elkaar op, grappig om in deze klasse veel wat jongere bestuurders te zien.

Brandweer in de blubber
Tussen de wedstrijden mochten ook ‘gewone’ auto’s even over de baan met de gewichtwagen achter zich aan. Tot grote hilariteit van het publiek kwam daar zelfs een busje van de brandweer met toeters en bellen aanrijden. Leden van de Julianadorper brandweer zouden ook wel even een ‘pull’ doen. En zie daar een ‘Full Pull!’

Demonstraties met Trail motoren (DHfoto)

Jeugd en Trail motoren
De organisatie was de jeugd zeker niet vergeten, diverse springkussens waren opgesteld. Bij een andere tent kon de jeugd kopspijkeren. De rijen voor de houten blokken met spijkers gaven aan dat dit best een populair dingetje was. Verder was er een doorlopende demonstratie van Trailmotoren. Niet hard door de blubber, maar juist secuur je evenwicht bewaren om over allerlei obstakels te komen. Dat zag er best indrukwekkend uit, want werd een obstakel met kunst en vliegwerk bedwongen, een sprong er weer vanaf werd niet geschuwd.

Jeugdige fan
Op de schouders van papa Johan zat Lotte van bijna drie met prachtige roze geluidsbescherming op haar oren. Johan heeft een Loonbedrijf in Burgerbrug en doet zelf ook mee aan het dit evenement. Lotte vindt het altijd geweldig om mee te gaan naar deze wedstrijden. Ook op het bedrijf gaat Lotte graag met haar vader mee op klus. Johan rijdt zelf ook mee, evenals zijn broer en diverse werknemers van zijn bedrijf. “Ik sponsor natuurlijk de jongens, maar ook dit festival ondersteun ik graag.”

foto’s DHfoto

Lotte en haar vader Johan bij het Julianadorp Power Festival (DHfoto)

De dames op de trekker trokken wel de aandacht (DHfoto)
julianadorp power festival
Veel publiek bij dit dorper evenement (DHfoto)
Na elke ‘pull’ werd de baan weer keurig vlak gemaakt (DHfoto)
julianadorp power festival
De sportklasse was een spektakel op zich (DHfoto)

 

 

 

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button