Sport

Prima seizoensstart Zvv Succes

Advertentie:

Zvv Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de eerste competitiewedstrijd, uit in sporthal De Oostwal tegen Vrone 2. De Wieringers wonnen met 1-4.

Bij Succes is een aantal spelers gestopt of geblesseerd. Vorig seizoen zijn Pieter Mulder en Jop van den Esschert gestopt, dit seizoen zijn Kees Posthumus van Succes 3 en Aloys Mereboer (JO19-1 veld) erbij gekomen. Lars Riemersma van de JO19-1 viel in. Vorige week had Succes kansloos voor de beker in Heiloo verloren van HZV Vennewater 2. Het werd maar liefst 7-2. Ook dit seizoen speelt Succes 1 in de KNVB 1e klasse A.

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Vrone had het betere van het spel en kreeg na verloop van tijd twee mogelijkheden. Het vizier stond niet op scherp. Vrone bleef zeer gedisciplineerd spelen en kreeg ook kansen. Succes kwam steeds beter in het ritme en meer op de helft van Vrone, zonder nog echt gevaarlijk te worden. Wat vorige week allemaal fout, lukte deze wedstijd wel. De verdediging stond goed en er werd zeer gedisciplineerd gespeeld. De ruststand was 0-0.

Meer mogelijkheden
De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Succes werd beter en kreeg meer mogelijkheden. Na een mooie aanval via Aloys en Stan de Koning wist Kees de bal hard binnen te schieten, 0-1. Vrone ging meer op de aanval spelen en werd wat onrustiger. Dit leidde tot meer balverlies. Succes wist hier twee keer optimaal van te profiteren. Stef de Koning stoomde op vanaf links en via twee identieke situaties wist hij de bal langs de keeper te schieten; 0-3.

Vrone ging verwoed verder met aanvallen, maar kreeg al snel de volgende counter om de oren. Lars Riemersma wist heel knap en beheerst af te ronden, 0-4. Na een harde overtreding op Robin Meilink gaf de scheids geen geel en tijdstraf. Even later werd Aloys onterecht van het veld gestuurd met geel. Succes moest de resterende twee minuten met een man minder uitspelen. Ze hielden goed stand. Toch wist Vrone met enig wat fortuin nog te scoren. De eindstand was 1-4. Volgende week speelt thuis Succes/De Kasteleen 1 tegen Scagha 2.

Opstelling Zvv Succes: S. Doesburg(Doel), Stef de Koning, Aloys, Mereboer, Youri Jansma, R. Meilink,(allen achter) K. Posthumus, L. Riemersma, Stan de Koning(allen voor). Coach geen. Afwezig: B. de Kleine, M. Hoekstra.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button