Zeemacht

Zeemacht komt tekort in topper tegen Texel

Advertentie:

De zaalvoetballers van coach Arjan de Klerk hebben in een attractief duel met 3-4 verloren van Texel. Zeemacht is samen met Texel, Scagha en Leekster Eagles favoriet voor het kampioenschap in de eerste divisie en daaraan verbonden promotie naar de Eredivisie.

Het is ook een duel tussen twee verschillende speelstijlen, de Eilanders begonnen meestal vol gas en zien wel waar de tegenstander breekt. De Nieuwediepers starten vaak wat defensiever om in de tweede helft toe te slaan. Daar bleek niets van deze avond, want nadat de kruitdampen in de rust opgetrokken waren, stond de Helderse ploeg door doelpunten van Melvin Damsma, Adri Petronia en Timo Swart met 3-1 voor. Namens de Texelse ploeg scoorde Jesper Arkenbout uit een strafschop.

Waar in de eerste helft de keeper van de thuisspelende ploeg, Sander Rietveld, zich ontpopte als een van de uitblinkers, was in de tweede helft Alexander Smit niet te passeren. Na de rust gaven de bezoekers van trainer Martijn de Veij nog meer gas en begonnen ze aan een spectaculaire inhaalrace. Door doelpunten van weer Arkenbout, Helleman en Nieboer werd zelfs een 3-4 voorsprong genomen. In de slotfase stopte de Texelse keeper Alexander Smit nog een 10 meter trap.

Prima eerste helft
De nieuwe assistent-coach Ivar Waard: “Een prima eerste helft en een verdiende voorsprong. In de tweede helft wordt het na het uitvallen van aanvoerder Melvin Damsma wat rommeliger, maar als wij de 4-1 maken is de wedstrijd gespeeld. Ook een compliment voor de tegenstander trouwens, met veel strijd en passie weten zij een zwaarbevochten zege uit het vuur te slepen.”

Volgende week komt de Eredivisieploeg uit Apeldoorn voor de beker op bezoek in Den Helder.

In de hoofdklasse kwam het tweede team van Zeemacht ook te kort tegen de reserves van Texel en verloor met 2-6. Volgende week spelen de mannen van coachen Harald de Klerk en Ed van Tillo een thuiswedstrijd tegen Volendam.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button