Den Helder

Training voor het herkennen en omgaan met laaggeletterdheid

Advertentie:

Den Helder – Noordkopvoorelkaar organiseert donderdag 29 juni een training met als thema ‘herkennen en omgaan met laaggeletterdheid’. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers in en uit Den Helder.

Tijdens de training leren deelnemers signalen van laaggeletterdheid herkennen en wordt uitgelegd wat zij in deze situatie kunnen doen. “Een training om grenzen stellen is van belang om het gevoel van veiligheid te behouden of verhogen”, meldt Noordkopvoorelkaar. “Dit kan door inzicht te krijgen in het ontstaan van conflicten, of situaties met agressie en het leren van de eigen reactie hierop. Ook de fysieke reactie op een (bedreigende) situatie, gevoelens van onveiligheid of onveilige situaties worden bespreekbaar gemaakt tijdens deze training.”

De training vindt donderdag 29 juni van 10:00 tot 12:00 uur plaats in bibliotheek School 7 aan Keizersgracht 94. De eigen bijdrage is € 8,- per persoon. In sommige gevallen kan dit vergoed worden door de eigen organisatie. Aanmelden kan uiterlijk tot en met 25 juni via vrijwilligersacademie@meewering.nl of door te bellen naar 088-0075200. Er is plaats voor 12 deelnemers.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button