Samenwerkingsovereenkomst Campus De Terp

Hollands Kroon – Campus De Terp is de naam voor een ontmoetingsplaats voor jong en oud en biedt plaats aan onderwijs, kinderopvang, welzijn en sport, zoals zwemmen en binnen- en buitensport. De Campus moet gebouwd worden aan de Terpweg in Wieringerwerf. Om diverse redenen zijn de huidige voorzieningen toe aan vernieuwing. Campus De Terp is onderdeel van herstructurering Wieringerwerf.

“Sport en onderwijs zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden en bij Campus De Terp komen die twee op een prachtige manier samen,” aldus wethouder Mary van Gent. “Deze combinatie versterkt zowel de geestelijke als de fysieke gezondheid en bovendien bevordert het de leefbaarheid van het dorp Wieringerwerf. Tel daarbij op dat dit project wordt gedragen door een groep fantastische vrijwilligers.”

Samenwerkingsovereenkomst
Voor de totstandkoming van Campus De Terp is er een samenwerkingsovereenkomst (SOK) opgesteld. In deze overeenkomst maken de deelnemende partijen procesafspraken voor de verdere ontwikkeling van Campus De Terp. De overeenkomst is de basis voor Hollands Kroon om garant te staan voor de investering voor de Campus, om het beheer van het zwembad, de sporthal en buitensport bij de Stichting Sport en Welzijn Wieringerwerf (SSWW) onder te brengen. De deelnemende partijen zijn de schoolbesturen, zowel de basisscholen als de middelbare school, SSWW en de gemeente Hollands Kroon.

Inmiddels wordt er al jaren aan dit project gewerkt. Als de gemeenteraad 1 oktober instemt met het voorstel, kan de overeenkomst ondertekend worden. Ook kan er dan verder gewerkt worden aan de ontwerpen van de gebouwen.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeenteraad.

Mobiele versie afsluiten