Den HelderPolitiek

Burgerinitiatief ONS financieel en ruimtelijk haalbaar

Adverentie

Julianadorp – Het burgerinitiatief ONS Dorp, voor het creëren van een multifunctioneel terrein in Julianadorp waar inwoners kunnen sporten, ontspannen en genieten van de natuur, komt met de eindrapportage van een haalbaarheidsonderzoek door de gemeente Den Helder steeds dichterbij. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de locatie Julianadorp Oost, het gebied gelegen tussen het Willem Alexanderhof en ’t Laar, financieel en ruimtelijk geschikt is om het initiatief te realiseren.

Volgens de initiatiefnemers staat ONS voor Ontspanning, Natuur en Sport in Julianadorp en heeft het als hogere ambitie een vitale leefomgeving voor alle dorpers te realiseren. Volgens wethouder Kees Visser is het in het bijzonder een mooi initiatief omdat het volledig vanuit de samenleving is ontstaan. Achter het initiatief staan verschillende clubs en verenigingen uit Julianadorp. De gemeenteraad heeft in 2019 besloten het plan te steunen en een bedrag van €650.000,- per jaar vrij te maken. Vanuit het gemeentebestuur werd eerder een intentieverklaring getekend en de toezegging gedaan om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Dat is nu voltooid.

Op het terrein moeten de verschillende sportverenigingen uit Juliandorp gezamenlijk worden gehuisvest, zoals voetbalvereniging JVC en de tennis- en handbalverenigingen. Daarnaast komt er met het initiatief ook een evenemententerrein. Volgens Visser zou dit een mooie uitkomst zijn omdat de eerdere locatie door de bouw van het Willem Alexanderhof is beperkt. Ook bieden de ontwikkelingen mogelijkheden op het gebied van woningbouw: “Het is tweeledig, omdat we in de nieuwbouw rondom Julianadorp-Oost woningen kunnen bouwen en daarnaast komen er natuurlijk ook locaties vrij waar nu de sportverenigingen zijn gevestigd. Het is een grote ontwikkelingen voor de uitbreiding van Julianadorp”, aldus de wethouder.

Michel Jansen en John Winder, de initiatiefnemers van ONS Dorp Julianadorp, zijn ontzettend blij en trots dat ze dit met alle partijen in goede samenwerking voor elkaar hebben gekregen: “De samenwerking zorgt ervoor dat het sportaanbod gewaarborgd blijft en verder ontwikkeld kan wordenen dat de leefbaarheid en de natuur een kwaliteitsimpuls krijgen. Straks hebben we hier een uniek multifunctioneel terrein met de modernste sportaccommodatie van Nederland!” De portefeuillehouder geeft aan dat de plannen naar alle waarschijnlijkheid in de komende tien jaar worden uitgevoerd. Veel is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden op het gebied van wonen en de afschrijving van de huidige sportfaciliteiten.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button