Nieuws

Nieuwe NIX18 campagne ‘Wel zo sportief’ van start

Adverentie

Noordkop – In sportkantines is het voor minderjarigen nog vaak te makkelijk om aan alcohol komen. Sportkantines doen het al een stuk beter dan enkele jaren geleden, zo blijkt uit onderzoek, en om die ontwikkeling te stimuleren brengt GGD Hollands Noorden de campagne NIX18 ‘Wel zo sportief’ onder de aandacht.

De NIX18 campagne bestaat uit een pakket met materialen waarmee sportkantines aangekleed kunnen worden: linten, posters, viltjes en draagtrays. Allemaal toegespitst op sportkantines en alcoholpreventie. Ook is er een leeftijdschecker voor kantinepersoneel om de controle te vergemakkelijken. Tot slot is er ook een online theateravond waar ouders en opvoeders op een toegankelijke manier kennis maken met de problemen en uitdagingen omtrent alcoholgebruik onder jongeren.

Het regionale preventieprogramma ‘In Control of Alcohol & Drugs’ is een initiatief van gemeenten, GGD-afdelingen en andere organisaties om alcohol- en drugsgebruik onder jongeren terug te dringen. Onderzoek laat zien dat dit – zeker voor sportkantines – hard nodig is. In 2020 konden minderjarigen in Nederland in 75% van de gevallen toch aan alcohol komen in sportkantines. De cijfers zijn beter voor Noord Holland Noord: hier schonken 75% van de kantines juist geen alcohol.

Aanmelden voor de online theateravond (23 september, 19:30 – 21:00) kan via interventiesgezondheid@ggdhn.nl. Deelnemen kan anoniem.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button