Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen in de Noordkop blijft dalen

Kop van Noord-Holland – De daling van het aantal inwoners met een WW-uitkering was vorige maand in de regio wederom groter dan het landelijk gemiddelde. De daling bedroeg voor Noord-Holland Noord 29,9 procent, terwijl dit landelijk op 28,7 procent lag. De daling was in de meeste sectoren sterk, maar vooral bij uitzendbedrijven daalde het aantal WW-uitkeringen sterk. Dit alles blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV.

Een sector waarin naar verhouding veel uitzendkrachten werkzaam zijn, zijn de klantcontactcentra. In deze sector is de vraag naar personeel het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen waarbij, zeker gedurende de corona-pandemie, toen veel tijdelijk personeel op uitzendbasis werd aangenomen.

Regio
In Den Helder daalde het aantal WW-uitkeringen in augustus met 27,8 procent. In Hollands Kroon was dit 21,6 procent en in Schagen zelfs 41,8 procent. Binnen de vier Noordkopgemeenten scoort alleen Texel nog beter, met een daling van 42,2 procent. In geheel Noord-Holland Noord viel de grootste daling waar te nemen in de sector horeca (-55,8 procent), met op de tweede plek de detailhandel (-40,6 procent).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button