Den HelderJeugdSportVideo

Leerlingen Kompasschool gaan elke dag tien minuten rennen (video)

Adverentie

Den Helder – Elke dag aan het begin van de middag een lekker stukje rennen. Kinderen worden er gezond van en het is goed voor de concentratie. Daarom begint de Kompasschool in Den Helder samen met Team Sportservice op 15 september met de Daily Mile.

Enthousiast verzamelen de leerlingen zich op het schoolplein. De Kompasschool heeft helaas geen park in de buurt, dus gaan de kinderen een aantal keer in estafette rond het schoolplein. Leerlingen uit de bovenbouw nemen een jonger kind op sleeptouw. Jessica Glasbergen helpt vanuit Team Sportservice de scholen het hardloopkwartiertje organiseren en ziet dat steeds meer scholen meedoen. “In de Noordkop zijn er nu negen scholen die het in hun lesdag hebben opgenomen”, vertelt de sportcoach.

Leerlingen Ryan en Inês zien de meerwaarde er wel van in. “Het is wel moeilijk, zo hard rennen. Maar het was wel leuk”, vertelt Inês. “Ik vind het leuk dat school het organiseert, omdat je kan bewegen en af en toe niet naar de les hoeft”, zegt Ryan. De kinderen leren ook om doelen te stellen. “Ik heb drie rondjes gerend”, vertelt Ryan, “dat vind ik te weinig, in de toekomst wil ik zeven rondjes kunnen lopen.”

Het is niet de bedoeling dat het hardloopmoment in de pauze plaats vindt. “De pauze moeten de kinderen gewoon lekker vrij in kunnen vullen. Het heet niet voor niks de pauze”, zegt Glasbergen, “in deze tien minuten stimuleren we iedereen echt om in beweging te komen.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button