Den HelderSport

Sportingclub Theo Komen viert zestigjarig jubileum: “De persoonlijke aandacht is belangrijk”

Adverentie

Den Helder – Het is een bijzondere week voor Sportingclub Theo Komen. De vereniging viert haar zestigjarig jubileum en doet dat met een heuse feestweek. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunnen Nieuwediepers zich helemaal uitleven in de sportschool aan de Drs. F. Bijlweg.

Eigenaar Gerrit Kooij is vrijdagochtend druk met het uitserveren van koffie, thee en speciaal voor deze feestweek ook taart. De tompouces zijn versierd met de tekst ’60 jaar Sportingclub Theo Komen’. Kooij wordt daarbij geholpen door leerlingen van het ROC, die de sporters optimaal bedienen. Het is de laatste dag van een succesvolle feestweek. “We hebben een gigantische week achter de rug”, vertelt Kooij. “Het is monsterachtig druk en gezellig geweest. Ik ben alleen naar huis geweest om te slapen, verder ben ik alleen maar hier geweest”, vervolgt hij lachend.

Ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum had Sportingclub Theo Komen voor deze week een aanvullend programma gemaakt. Zo werden onder meer kinderfitness, cardiobingo en kickbokslessen aangeboden. De sportschool is op dat laatstgenoemde flink aan het inzetten. Zo zijn er onlangs vijf docenten aangenomen. “Dat zijn topvechters die hier allemaal vandaan komen en dat geeft zo een impuls aan je kickboksgroep.” Ook de zumbalessen zijn een doorslaand succes. “Die zijn meestal binnen tien minuten volgeboekt.”

Sfeer
Kooij nam het stokje acht jaar geleden over van de weduwe van Theo Komen. Zij is nog steeds werkzaam bij de club. De sportschool verkeerde destijds in zwaar weer en telde ongeveer tweehonderd leden. Vandaag de dag heeft Sportingclub Theo Komen alweer achthonderd leden. Het geheim van de sportschool zit hem volgens Kooij in het thuisgevoel. “Je hoort heel vaak dat mensen zich in een sportschool bekeken voelen. We willen dat mensen zich thuis voelen en kundige en persoonlijke aandacht krijgen.” Ook het gezellige is voor Kooij een belangrijke pijler, vertelt hij terwijl hij op een groepje dames aan de koffietafel wijst. “Hier doe je het voor.”

Terugkijkend op de laatste jaren heeft de coronacrisis een flinke smet gehad op de groei van Sportingclub Theo Komen. “We waren toen enorm aan het groeien en Corona heeft dat toen afgekapt.” Gelukkig wist de ondernemer creatief om te gaan met de tegenslagen die de lockdowns met zich mee brachten. Zo plaatste hij twee tenten op het parkeerterrein, zodat de sporters alsnog buiten hun ding konden doen. “Ook hebben we toen als één van de eerste sportscholen van Nederland online lessen gegeven. Daar hebben we nog het NOS Journaal mee gehaald. Gelukkig is dat allemaal voorbij en is de sportschool heel gezond.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button