Den Helder – Studenten van de entreeopleiding Horeca bij Vonk zijn begonnen met een nieuw project. Ze runnen nu de schoolkantine waar ze praktijkervaring opdoen. De kantine dient als een echte werkplek voor deze studenten, die extra hulp en begeleiding krijgen in hun eenjarige opleiding.
De studenten zorgen vier dagen per week voor de lunches voor hun medestudenten van Vonk en Tetrix. Ook helpen ze bij de catering van vergaderingen en evenementen. Dit alles doen ze onder begeleiding van hun docenten Ted Kroes, Diederik Stiensma en onderwijsassistent Abdullah Senozan.
De kantine biedt een realistische leeromgeving. Hier leren de studenten direct over het horecavak. Docent Kroes vertelt dat het leren in de praktijk essentieel is voor deze groep. Ze ontwikkelen vaardigheden en volgen ook algemene vakken zoals Nederlands en rekenen ter plekke.
Voorbeeld
Student Fethy, wiens vader restaurants heeft op Texel, is enthousiast over de echte werkervaring. Hij gelooft dat je alleen in de praktijk kunt leren omgaan met de stress van piekmomenten. Miranda Kramer, manager van de opleiding, is trots op de kantine als leer-werkplek. Zij ziet dit als een voorbeeld van hoe de school actueel en innovatief onderwijs biedt.
Vonk verzorgt vanuit 12 vestigingen in Noord-Holland vmbo, mbo en bedrijfsopleidingen en is daarmee dé beroepsopleider in de regio. Een entreeopleiding kun je bij Vonk in Den Helder en Schagen in verschillende richtingen volgen. Naast Horeca bijvoorbeeld ook in de richting van Techniek, Zorg, Groen, Logistiek en Verkoop. Kijk op www.vonknh.nl voor meer informatie over entreeopleidingen.