Geen winst voor RCDH in Amsterdam

Den Helder – Wat thuis een spannende pot werd waar RCDH met één punt won, werd dat in Amsterdam het tegenovergestelde. Bij rust was er al een achterstand van 28-0. Wel werd de wedstrijd in de tweede helft minder eenzijdig door een aantal scores aan de Helderse kant.

Het seizoen heeft voor RCDH nog één wedstrijd te gaan. Het team presteerde goed en staat nu nog op de derde plaats. Maar dat het een slijtageslag is geweest dat laten de laatste wedstrijden wel zien. Ook zondag moesten de mannen het oplossen met enkele spelers op andere plaatsen dan ze gewend zijn. Zo speelde Jesper Rabeljee niet bij de voorwaartsen, maar was hij dit keer verantwoordelijk voor de tactische beslissingen in de aanval. Een aantal spelers stonden zelfs in het veld met nog net niet herstelde blessures. Maar toch wilde het team niet zomaar de strijd opgeven.

Bij de eerste helft tegen de Amsterdammers had het Helderse team een stevige wind tegen. Dit zorgde ervoor dat Amsterdam de druk er goed op kon houden. Ondanks dat RCDH met fysiek spel balbezit probeerde te houden, lukte het niet de hele tijd. Zodra AAC de bal heroverde volgde er gelijk een snelle counter over de buitenkanten, of een kick diep het veld van RCDH in. Ook bleek dat de rugbybal niet altijd even goed stuitert. De snellere spelers van Amsterdam kregen door een goede stuiter de bal in handen en wisten zo in de eerste helft vier keer te scoren.

Tweede helft
Met de wind mee begon RCDH in de tweede helft beter aan de wedstrijd. De energie die het gekost had in de eerste helft leek het team alleen helaas op te breken. Wel wist Joram Tijdeman als eerste een try te scoren en ook AAC wist punten te verzamelen. Voor RCDH wisten vervolgens nog Tjustil Gorissen en Phillipe Hartman te scoren. Maar het mocht helaas alsnog niet baten. AAC2 wist in de tweede helft vijf keer te scoren en brachten de stand op 59-15.

Voor RCDH breekt nu een periode van herstel aan. Er is nog één wedstrijd te spelen, ook in Amsterdam, over vier weken. Dan is het tegen Mokum: op dit moment de nummer acht in de competitie.