Den Helder

Grote actiebereidheid bij personeel Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder

Advertentie:

De actiebereidheid is groot, de patiënten worden nog zoveel mogelijk ontzien in de acties, maar dinsdag werd toch zondagsdienst gedraaid.

 “We zijn het niet gewend, we willen het niet, maar de maat is echt vol”, aldus één van de actievoerders in de centrale hal. Hier hangen ook spandoeken en zijn meerdere vakbonden aanwezig om de actie te ondersteunen.

Poliklinieken gesloten
Op twee na zijn alle poli’s door de acties gesloten, alleen de oncologie en kinderafdeling zijn open. “Uit mededogen voor die patiënten, maar zeker ook door de druk die door leidinggevenden op de medewerkers van de betreffende afdelingen is uitgeoefend”, aldus de actieleider voor de locatie Den Helder, Gerhard Sipsma.

Actieleider
De actieleider van de locatie Den Helder heeft nauw contact met zijn collega’s in Alkmaar, waar ook zondagsdiensten gedraaid worden. Hij is kritisch over de druk die vanuit de raad van bestuur alsmede de leidinggevenden op het personeel wordt uitgeoefend om geen actie te voeren. 

“De actiebereidheid wordt steeds groter, mocht het gewenste resultaat uitblijven zij we zeker bereid nog een keer een zondagdienst te draaien. Landelijke acties liggen bij het vastlopen van de acties zeker op de loer”, aldus Sipsma.

Harde eis
De actievoerder geven aan dat een harde eis is dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen weer om tafel gaat met de vakbonden. “Een éénmalige tegemoetkoming zoals  nu is  voorgesteld is niet voldoende”, aldus één van de actievoerders. “Er moeten structurele oplossingen komen, ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn de laatste jaren bijna volledig teniet gedaan, ook daar moet weer naar gekeken worden.”

ludieke actie
Er zijn vele affiches met actieteksten geprint en de medewerkers die actievoeren zullen zo veel mogelijk met zo’n tekst op de foto gaan. Die foto’s worden door het hele ziekenhuis opgehangen om aandacht en begrip te vragen voor de acties. Een enkele patiënt gaat in discussie met de actievoerders, de meesten staan volledig achter het personeel en sommigen vragen zelfs of ze ergens hun handtekening kunnen zetten om de medewerkers te steunen.

noordwest ziekenhuis den helder
Actieleider Gerhard Sipsma voor een spandoek en een doos vol actiemateriaal voor de medewerkers (DHfoto)

 

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button