Hollands Kroon

Tijdelijke stop ondersteuning mantelzorgers Hollands Kroon

Advertentie:

Met ingang van 15 september 2019 is het Mantelzorgcentrum gestopt met individuele ondersteuning aan mantelzorgers in Hollands Kroon. Het Mantelzorgcentrum heeft onvoldoende middelen uit subsidie ontvangen om mantelzorgers tot aan het eind van 2019 te ondersteunen.

Mantelzorgers kunnen zich nog steeds inschrijven bij het Mantelzorgcentrum. Zij ontvangen dan de digitale nieuwsbrief. Bovendien kunnen mantelzorgers uit Hollands Kroon een beroep doen op respijtzorg en de mantelzorgwaardering. Het Mantelzorgcentrum voert deze aparte projecten uit in rechtstreekse opdracht van gemeente Hollands Kroon. Per 1 januari 2020 hervat het Mantelzorgcentrum de individuele ondersteuning en het overige aanbod aan mantelzorgers voor zolang de middelen dit toelaten.

Mantelzorgers die dringend ondersteuning nodig hebben bellen evengoed naar het Mantelzorgcentrum. Het Mantelzorgcentrum zorgt voor een warme overdracht naar het Wijkteam van Incluzio.

Jammer
Het Mantelzorgcentrum betreurt dit besluit ten zeerste. De eerste reacties van mantelzorgers laten zien dat zij de tijdelijke stop bijzonder jammer vinden: hun onafhankelijke, gespecialiseerde steun bij hun niet geringe mantelzorgtaken is niet langer beschikbaar. Dit doet de geruststelling van een continue hulplijn teniet.

Het Mantelzorgcentrum heeft Incluzio Hollands Kroon een brief gestuurd om hen formeel op de hoogte te stellen van de tijdelijke stop. Deze brief is tevens naar het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon gestuurd. Hierin staat onder meer dat het Mantelzorgcentrum meerdere gesprekken heeft gevoerd met Incluzio om de middelen voor mantelzorgondersteuning te verhogen. Het bedrag is al jaren ontoereikend om mantelzorgers uit Hollands Kroon te voorzien van de basisondersteuning vanuit het Mantelzorgcentrum. Met deze brief hoopt het Mantelzorgcentrum mantelzorgers in 2020 en de jaren daarna adequaat te kunnen ondersteunen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0224 – 74 50 59 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button