Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Aantal WW-uitkeringen in de Noordkop gedaald

Regio Noordkop – Het aantal mensen met een WW-uitkering is afgelopen maand weer gedaald. Dat geldt in elk geval voor alle vier gemeenten uit de Noordkop; Schagen, Texel, Den Helder en Hollands Kroon. Dit blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV.

Hoewel de daling een positieve indicatie is voor de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt,is het totaal aantal WW-uitkeringen in de drie Noord-Hollandse regio’s samen nu 28% hoger dan in december vorig jaar. Daarmee is de stand van zaken vergelijkbaar met de situatie medio maart 2018, meldt het UWV. Voor de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord is de stijging met 21% sinds december 2019 nog relatief beperkt, waarschijnlijk omdat deze regio meer profiteert van seizoenswerkgelegenheid.

De daling in Den Helder bedroeg 3,3 procent. In Hollands Kroon was dit 4,3 procent, op Texel 14,6 en in Schagen 3,1 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button