Den HelderHollands KroonSchagen

Eerste deelauto’s in gebruik bij mobipunten

Advertentie:

Regio – De eerste deelauto’s bij de mobipunten zijn gearriveerd. Bedrijven AVIA Marees en PRO hebben ieder twee deelauto’s afgenomen, die zowel door medewerkers als door omwonenden en bedrijven in de buurt gebruikt kunnen worden. De deelauto’s staan respectievelijk in Den Oever, Middenmeer en Schagen.

Vanaf 3 november worden wekelijks gratis online webinars gegeven over het gebruik van de deelauto’s. Naast een demonstratie van wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon, krijgen mensen ook de gelegenheid om vragen te stellen over de mobipunten, het reserveren van deelauto’s en -fietsen en de kosten. De data en tijden hiervan staan op de website: www.mobipunt.net. Wie zelf een deelauto in gebruik wil nemen met buurtbewoners, kan dit ook regelen via de site. Samen bepalen ze dan de plek van de auto en het type.

Groei aantal mobipunten
Ondertussen groeit het aantal mobipunten sinds de lancering afgelopen juli. Zo zijn er in Anna Paulowna twee punten bij gekomen, waar deelfietsen zijn geplaatst in de buurt van het station en bushaltes. Met de uitbreiding, zijn er ook meer plekken in de Noordkop waar mensen hun deelfiets weer kunnen inleveren. In plaatsen waar al deelfietsen staan, zoals Den Helder, Schagen en Den Oever, stijgt het gebruik bovendien. Het streven is de komende tijd veertig mobipunten in de Kop te realiseren.

Daarnaast is door de inzet van het mobipuntproject binnen De Kop Werkt! het bedrijventerrein Agriport beter bereikbaar geworden. In de spits stopt buslijn 139 van Hoorn richting Medemblik en vice versa nu ook op het bedrijventerrein. Bij die halte is een mobipunt met deelfietsen geplaatst. Ten noorden van Agriport is bij Middenmeer Zuid eveneens een punt gerealiseerd. Busreizigers die met de Q-liner vanuit Alkmaar of Leeuwarden komen, kunnen vanaf deze plek richting Agriport fietsen op de deelfiets.

Blij met ontwikkelingen
Bestuurlijk trekker wethouder Theo Meskers is blij met de nieuwe ontwikkelingen rondom de mobipunten: “We wisten van tevoren dat er bij het publiek belangstelling voor was, en dat blijkt nu ook. We voldoen er echt mee aan een behoefte. De deelfietsen worden nu al meer en meer gebruikt, en met de recente komst van de deelauto’s kunnen we een andere doelgroep aanspreken. Mensen van wie de auto bijvoorbeeld het grootste deel van de tijd stilstaat of vanwege het kostenplaatje hun tweede auto de deur uit willen doen. Daarbij is het mooi om te zien dat regionale bedrijven als Avia en PRO meewerken om een succes te maken van de mobipunten.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button