Den Helder

Gemeente stelt veiling kunst Scholte uit

Advertentie:

Den Helder – De gemeente heeft de veiling van de kunstcollectie van Rob Scholte uitgesteld, zo laat zij weten aan de gemeenteraad. De voorzieningenrechter heeft op 7 oktober mondeling vonnis gewezen op hoofdlijnen. Hij heeft geoordeeld dat de kunstcollectie executoriaal verkocht mag worden en dat Bva Auctions, de partij die hiertoe door de gemeente en de deurwaarder is aangewezen, een geschikte partij is hiervoor.

De executoriale verkoop zoals gepland mocht echter nog niet aanvangen, omdat het advocatenkantoor van de voormalig gebruiker door de voorzieningenrechter is aangewezen als de partij met de oudste executoriale titel en daarmee is het eerst aan haar om binnen een redelijke termijn met de executie aan te vangen.

De voorzieningenrechter heeft aangekondigd om uiterlijk binnen twee weken na 7 oktober jl. met een schriftelijk vonnis te komen. “Wij wachten dit vonnis af”, aldus het college.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button