Noord-Holland

Abdelkader Benali gastspreker op middag over familiegeschiedenis

Alkmaar – Samen met het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis organiseert het Regionaal Archief in Alkmaar online een informatieve en afwisselende middag over familiegeschiedenis, met bijzondere aandacht voor werk en migratie. In welke bronnen is informatie te vinden over het leven en werk van (migrerende) voorouders? Met het thema “Het werk achterna” sluit de gratis middag op zaterdag 30 oktober aan bij de Maand van de Geschiedenis.

Gastspreker tijdens deze middag over migreren en werken in historisch perspectief is Abdelkader Benali, schrijver van romans, verhalen en poëzie, maar ook van toneel en journalistiek werk. In 2020 verscheen zijn essay “Reizigers van een nieuwe tijd”.

Tips bij onderzoek
Deskundigen van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis delen tips, tricks en wetenswaardigheden bij het zoeken naar (gemigreerde) voorouders en hun werk via website WieWasWie en op persoonskaarten. Welke verborgen schatten vallen daarop te ontdekken over de loopbaan van voorouders? Medewerkers van het Regionaal Archief Alkmaar vertellen over volkstellingen als bron voor onderzoek naar herkomst, woonplaats en beroep, en presenteren de eerste resultaten van nieuw onderzoek naar immigranten die in de zeventiende en achttiende eeuw naar Alkmaar en de regio trokken, vaak op zoek naar werk.

De virtuele bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur via Teams. Wie het gratis evenement digitaal wil bijwonen kan zich aanmelden via: https://cbg.nl/actueel/webinar-het-werk-achterna/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button