Sport

MSV Zeemacht krijgt te weinig

Adverentie

Den Helder – De vrouwen van MSV Zeemacht verloren vrijdagavond in de eredivisie met 1-2 van Futsal Rotterdam. Een onterechte nederlaag, want het team van trainer Mark de Jong verdiende minimaal een gelijkspel.

Zeemacht doet het zowel in de competitie als in de beker uitstekend. Met een derde plaats op de ranglijst en overwinning twee weken geleden tegen FC Marlène, de kampioen en bekerwinnaar van het seizoen 2022-2023, gingen de ‘sailors’ vol vertrouwen de wedstrijd in tegen Futsal Rotterdam. De Jong: “Het is bijzonder voor ons om tegen deze tegenstander te spelen. De zussen Fabienne en Melanie Vaalt en de keeperstrainer Anita Blokker zijn alle drie afkomstig van Zeemacht en nog steeds zijn de banden nauw met sommige van onze speelsters en de staf. Dat geeft de wedstrijd wel iets extra’s.”

Dubieus
Een spannende wedstrijd werd het met kansen over en weer. Rotterdam kwam zeven minuten voor rust op voorsprong door een goed genomen vrije trap. Door wat dubieuze maatregelen van de arbitrage werd het spel harder en harder. “Soms frustreert je dat, maar op dit niveau moet je dat accepteren en doorgaan. Klagen heeft geen nut, want de beslissing wordt toch niet teruggenomen. Door een penalty van Chantal Boon werd het elf minuten voor tijd gelijk.”

Zeemacht wist daarna de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Het lukte echter niet om te scoren. Door wederom een arbitrale dwaling en grabbelen van de keepster viel de winnende treffer voor Rotterdam in de 33e minuut. “Dit verlies is even balen. Ik heb duidelijk gezien dat een gelijkspel meer dan terecht was geweest”, aldus De Jong.

Zeemacht speelt vrijdag 20 oktober uit tegen OS Lusitanos in Amsterdam.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button