Sport

Strijdend ZAP bleef altijd geloven

Adverentie

Hollands Kroon – De handbalsters van ZAP wonnen zaterdagavond van Quintus 2 met 35-30. Het team van trainer Stefan Baars toonde veel wilskracht. Een kwestie van altijd blijven geloven en er zestig minuten lang voor gaan.

Het is altijd maar afwachten, waar een tweede team mee komt. Baars: “Het eerste was vrij, dus grote kans dat er speelsters van het eerste mee zouden doen. Quintus staat bekend om de offensieve dekking die ze spelen. We waren hier dan ook op voorbereid. Tijdens de trainingen hebben we extra aandacht er aan besteed. Dit seizoen hebben we tot nu toe alleen maar redelijk defensief ingestelde ploegen tegenover ons hadden gehad.”

Matige start
De wedstrijd begon niet best voor de thuisploeg. “We zaten er niet goed in. De dekking was niet scherp genoeg. De tegenstander was zeer scherp en snel, dat resulteerde dan ook in makkelijke doelpunten voor Quintus. Aanvallend liep het niet zoals we van te voren met elkaar besproken hadden.” Halverwege de eerste helft stond het dan ook 4-8. “Nog geen vrouw overboord, maar wel een duidelijk teken dat het beter moest. Dit kregen we echter in het eerste bedrijf, ondanks een time-out van onze kant en een kleine omzetting in het spelsysteem, niet voor elkaar. De ruststand was 12-17.”

In de pauze werd er door Baars tegen zijn speelsters nogmaals op gehamerd dat de boodschap duidelijk was. “We moesten gewoon hard blijven werken, dan zou de tegenstander uiteindelijk wel terugzakken. Dit ging goed, want in nog geen zeven minuten tijd wisten we de achterstand goed te maken.” Tot 25-25 gingen de teams gelijk op. Het bleef stuivertje wisselen. Puntje voor puntje voor en dan weer gelijk.

“Het verzet van de tegenstander was gebroken toen we op een grotere voorsprong kwamen. Ze gingen te makkelijk ballen schieten en dat speelde ons in de kaart. Na zes goals op rij, vooral via de break, was het verzet gebroken. Dat verschil bleef tot het laatste fluitsignaal. De tweede helft hebben we met 23-13 gewonnen. Het was een fijne avond, met een belangrijke winst.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button