Uitgaan

Historicus Bart Lankester bij Vrouwen van Nu Wieringen

Advertentie:

Historicus Bart Lankester is aanwezig bij de bijeenkomst Vrouwen van Nu Wieringen van 20 november. Lankester publiceerde in 2017 zijn boek ‘Kom vrouwen aangepakt’. In het boek beschrijft Lankester het leven van zijn oudtante Trien de Haan-Zwagerman, geboren 1891 in Hauwert. Voor deze bijeenkomst zijn gasten van harte welkom.

Een strijdvaardige vrouw, die haar mannetje stond in een tijd waar armoe troef was en waar de vrouw weinig invloed had. Ondanks dat zij goed gebekt was en zeker niet over haar heen liet lopen, bleef ze zichzelf en veroverde zo haar eigen plaats. Ze was een maatschappelijk vernieuwer, sociaal bewogen en ging voor in de strijd voor vrouwenrechten en belangen. Het is een ontroerend boek over een inspirerende vrouw, die zich ontworstelde uit het dagelijkse keurslijf en zich heeft ingezet voor vrijheden die toen niet vanzelfsprekend waren en waar we nu nog de vruchten van plukken. ‘Het was een vrouw, in een mannen maatschappij, met oog voor vrijheid en vernieuwing’. Trien de Haan-Zwagerman kwam ook regelmatig op Wieringen.

De aanvang is 20.00 uur. De entree kost € 6,- voor leden en € 10,- voor niet leden, dit is inclusief twee consumpties. Locatie Mieke’s Eten & Drinken, Rijksstraatweg 15, 1777 PE Hippolytushoef.

Meer informatie vrouwenvannu.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button