Hollands Kroon

Met spoed hulp gezocht bij uitzoeken kleding

Een noodkreet van Ton van der Sluijs uit Breezand. Hij zoekt met spoed vrijwilligers om dit weekeinde nog kleding uit te zoeken voor vluchtelingen op Lesbos. “Het wordt er straks ijzig koud en ze hebben daar niets.”

Eigenlijk had Ton niets met vluchtelingen. “Ik had het veel te druk met andere dingen, maar ik ben op een gegeven moment met mijn vriendin tien dagen gaan helpen in het vluchtelingenkamp in Moria. Als je daar van een jochie van 11 hoort hoe zijn vader is vermoord met een boormachine, dan ben je klaar. Ik ben drie maanden van slag geweest. Ik wilde iets voor ze doen.”

Dat was het moment dat Ton besloot iets te doen voor de mensen in het vluchtelingenkamp. “Je kunt met een spandoek protesteren in Den Haag, maar ik besloot kleding in te zamelen. Er zitten nu 13.000 vluchtelingen in het kamp op Lesbos, waar plek is voor 2200 en het wordt er straks venijnig koud.”

Geen zomerjurkjes
De kleding is opgeslagen bij bollenkweker Duineveld, die zijn schuur belangeloos ter beschikking stelt. “Geweldig toch? Er kwam nog een stel uit Groningen kleding brengen. Zij komen ook helpen sorteren. We moeten kieskeurig zijn, want de vluchtelingen hebben nu niets aan zomerjurkjes en sandalen.”

Wie zaterdag of zondag kan en wil helpen en een beetje in de buurt van Breezand woont, kan contact opnemen met Ton. Je kunt hem bellen op 06-19041733. “Ik kan iedereen gebruiken. We zetten gewoon tafel bij en er is thee en koffie genoeg.” Het adres van de kledingloods is Wijdenes Spaansweg 82 in Breezand.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button