Maritiem

Nieuwe lichting matrozen voor de Marine

Advertentie:

Een nieuwe lichting van 59 matrozen is donderdag beëdigd in de Kampanje Den Helder. Dit was de vierde lichting van dit jaar.

De leerlingen zijn in augustus begonnen aan de Eerste Maritieme Militaire Vorming (EMMV). In deze opleiding leren de toekomstige schepelingen onder meer over brand- en averijbestrijding, eerstehulptechnieken en militair straf- en tuchtrecht. Sergeant Maickel Thijssen, werkzaam bij de EMMV in Den Helder op de marinekazerne Erfprins, is coördinator van de EMMV leerlingen. “Het opleiden van de matrozen is een vak apart. Ze starten in spijkerbroek en eindigen als militair.”

Emma (20), had ontzettend veel zin in de beëdiging: “Ik word eindelijk officieel militair. Super tof!”. Ze gaat werken in de logistieke dienst geneeskundige dienst. Emma is al verpleegkundige en gaat nu voor zes maanden naar Hilversum om daar haar opleiding tot korporaal af te maken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button