Sport

FC Den Helder boekt verdiende zege op Kleine Sluis

ZAP onderuit, Vios W en JVC spelen gelijk

Den Helder – Ondanks een veldoverwicht vanaf de eerste minuut had FC Den Helder zondagmiddag tegen Kleine Sluis lang nodig alvorens tot scoren te komen. Dat lukte uiteindelijk in de tweede helft tot twee keer toe, waarmee de thuisploeg een verdiende 2-0 zege boekte.

De Helderse ploeg was heer en meester, maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Sterker; een serieus schot op doel zat er ook niet in. De paar ‘gevaarlijke momenten’ gingen over of naast, pas na rust werden lat en paal gevonden alvorens Angelo Simmons de ban brak en de 1-0 scoorde. Kenny Gerssen verdubbelde acht minuten voor tijd de stand (2-0), waarmee de lokale FC de tweede zege van het seizoen pakte. Kleine Sluis staat na vier wedstrijden nog altijd met lege handen en nul punten.

ZAP ging in dezelfde 2e Klasse A met 1-4 onderuit tegen KFC. Voor de ploeg uit Breezand scoorde Dylana Vital kort voor rust de 1-3, maar meer potten kon de ploeg niet breken. Vios W en JVC deelden de punten (1-1).

Zondag 4A
In de 4e klasse A won De Koog zondag met 0-1 uit bij Beemster en speelden Dirkshorn en Succes met 2-2 gelijk. Texel ’94 won met 4-1 van KSV Heerhugowaard dankzij goals van Arjan Bakker (2x), Ida Grisnigt en Ralph Beumkes. Zeemacht speelde 1-1 gelijk in het thuisduel tegen Egmondia. Het duel tussen Winkel en Duinrand S. werd afgelast.

In 3A won Schagen United zondag met 1-3 van Flevo. Sören Prins en Jard Mooij brachten de stand voor rust op 0-2 (ruststand 1-2) en Robin Schouwvlieger zette in de 85e minuut de 1-3 eindstand op het bord. DWOW won thuis met 2-1 van Spartanen en Geel Zwart verloor uit bij VVW met 2-0. HCSC (Za 3A) verloor zaterdag in eigen huis met liefst 0-5 van Reiger Boys.