Hollands Kroon

Wethouders zetten Belevingscentrum Veldzichthoeve in de spotlights

Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom viert Hollands Kroon elke derde vrijdag van november de ‘Dag van de Ondernemer’. In het kader van deze dag bezochten wethouders Theo Meskers en Theo Groot op vrijdag 15 november een inspirerende agrarische ondernemer. Belevingscentrum Veldzicht Hoeve is een mooi voorbeeld van rasechte agrarische ondernemers, waar gemeente Hollands Kroon trots op is. Een duurzaam melkveebedrijf met een belevingscentrum en een vergaderlocatie voor bedrijven.

“Deze ondernemers hebben daadkracht laten zien door hoop en moed te houden, ook in lastige situaties. Ze pakten door, hielden de regie in eigen handen en bouwden een groeiend duurzaam bedrijf op. Bewonderenswaardig, vandaar dat zij op deze dag als voorbeeld voor anderen, in het zonnetje worden gezet,” aldus wethouder Economische Zaken Theo Meskers.
Van links naar rechts: Wethouder Theo Meskers, Joep en Constance Veldman, Wethouder Theo Groot

Bij Veldzicht Hoeve staat een andere manier van boeren centraal. Niet alles laten bepalen door de overheid, maar op een positieve manier ondernemen. Kijken naar water is en kijken waar kansen en mogelijkheden liggen. Belevingscentrum Veldzicht Hoeve is een prachtig duurzaam melkveebedrijf met 100 koeien, gebruikt geen gas en is energieneutraal. De koeien drinken regenwater, het woonhuis en de vergaderlocatie worden verwarmd door een warmtepomp waarvan de slangen onder de mestkelders doorlopen en alle vloeren zijn emissie arm. Het is en blijft een melkveebedrijf waar met liefde wordt gewerkt en waar dierenwelzijn bovenaan het lijstje staat.

Ondernemen
Het bedrijf is niet aan komen waaien, een verplichte bedrijfsverplaatsing en nieuwe wetgeving zorgde ervoor dat het stel ondernemend moest zijn en keuzes moesten durven te maken. “Ondernemen is investeren in iets waarin je gelooft. Wij hebben samen de stap gezet om ons duurzame boerenbedrijf onder de aandacht te brengen bij ‘buren’ maar ook toeristen. Toeristen aantrekken door het platteland te laten zien, ervaren, proeven en beleven! En dat kan bij ons op het bedrijf door het volgen van een rondleiding met audio kastjes en film of door het proeven van producten uit Nederland die we verkopen in de boerderijwinkel.” aldus Constance Veldman.

Sinds kort is het bedrijf uitgebreid met een vergaderlocatie voor bedrijven. Een ruimte dat voorzien is van alle gemakken, rust uitstraalt en buiten een prachtig uitzicht op de polder te zien is. Na een uitgebreide rondleiding door de ondernemers hadden wethouders Theo Meskers en Theo Groot de eer om de nieuwe website veldzichthoeve.nl met boekingsmogelijkheid voor de vergaderlocatie officieel te lanceren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button