Noord-Holland

Noord-Holland dik bezaaid met fysiotherapeuten

Advertentie:

Noord-Holland – Noord-Holland telt, relatief gezien, een hoog aantal fysiotherapiepraktijken. Per 10.000 inwoners zijn hier 7,1 praktijken te vinden. Dit aantal ligt hoger dan het landelijke gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat, in aanloop naar de nationale Dag van de Fysiotherapeut, eigen gegevens en data van het CBS analyseerde.

Per gemeente zijn er grote verschillen te zien in het aanbod fysiotherapiepraktijken. De grootste uitschieter in Noord-Holland is Landsmeer, waar per 10.000 inwoners 21,8 praktijken zijn. Ook Texel (11), Heemstede (11) en Edam-Volendam (10,8) scoren goed ten opzichte van het aantal inwoners.

In Opmeer is het aanbod fysiotherapiepraktijken juist het meest schaars. Per 10.000 inwoners zijn hier nog geen twee praktijken te vinden. Ook in de gemeente Oostzaan (2,1) is het aanbod fysiotherapiepraktijken beperkt.

Fysiotherapie niet in de basisverzekering
B”Wij horen vaak misverstanden over fysiotherapie. Zo weet lang niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot achttien jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering”, aldus Bas Knopperts van Independer.

Meer informatie op Independer over het onderzoek is te vinden op independer.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button