Hollands Kroon

Hollands Kroon wint Autodeel Award 2021

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft tijdens de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit de Autodeel Award beste kleine gemeente gewonnen. Wethouder Theo Meskers was maandag bij de conferentie aanwezig om de award in ontvangst te nemen van directeur-generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Kees van der Burg.

Sinds 2020 staan in Hollands Kroon deelauto’s en fietsen van het concept Mobipunt. De Mobipunten zijn een netwerk van mobiliteitshubs in de Kop van Noord-Holland. In september werd de gemeente genomineerd voor de Autodeel Award 2021 in de categorie kleine gemeenten. De jury was onder de indruk van het gebruik van de poolauto van Hollands Kroon. Ook het voornemen om bij de volgende aanbesteding medewerkers gebruik te laten maken van de auto’s van de Mobipunten, kon op veel waardering rekenen. 

Wethouder Theo Meskers: “We zetten in op samenwerking met andere gemeenten voor een dekkend deelmobiliteitsnetwerk. Met deelauto’s houden we ook de kleinere kernen in de Kop van Noord-Holland bereikbaar. We stimuleren het gebruik van duurzame vervoermiddelen zoals het gebruik van deelauto’s, want dat maakt het platteland duurzaam, leefbaar en bereikbaar.”

Natuur&Milieu
De Autodeel Award is een initiatief van Natuur&Milieu, het CROW en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij onderzoeken welke gemeente de grootste verbetering laat zien op het gebied van autodelen. De drie genomineerde kleine gemeenten waren Het Hogeland, Schouwen-Duiveland en Hollands Kroon. Schouwen-Duiveland, Het Hogeland en Hollands Kroon zijn kartrekker voor deelmobiliteit binnen het samenwerkingsverband voor plattelandsgemeenten P10.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button