Den HelderUitgaan

Misstanden bij drie Helderse horecazaken

Advertentie:

Den Helder – Bij een integrale controle door de gemeente Den Helder, de politie en de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) zijn bij drie horecazaken in Den Helder misstanden aan het licht gekomen. Er was onder andere sprake van arbeid door vreemdelingen, onderbetaling van personeel en overtreding van arbeidstijden.

De NLA handelt de misstanden verder af en treedt waar nodig sanctionerend op. Om welke bedrijven het gaat is nog niet bekend gemaakt. De NLA kan een boete opleggen, een waarschuwing geven, maar in ernstige gevallen kan de inspectie een bedrijf ook stilleggen. De horeca is een sector die veel sancties krijgt. Landelijk is gebleken dat de horecabranche kwetsbaar is voor arbeidsuitbuiting en inmenging van criminelen.

De gemeente vervult ook een preventieve rol bij de controle van bedrijven: “Naast integrale controles probeert de gemeente in het beginstadium, bij vergunningaanvragen, al zicht te krijgen op de integriteit van de ondernemer of zeggenschap hebbende. Dat gebeurt via een Bibob-onderzoek. Ook wordt er gekeken naar de financiering van de onderneming”, zo legt gemeentewoordvoerder Kay Korevaar uit.

Inwoners kunnen daarbij ook helpen. Bij verdenking van misstanden in de horeca kunnen zij een melding doen bij de gemeente via: meldcriminaliteit@denhelder.nl of door anoniem te bellen met Meld Misdaad Anoniem (MMA) via 0800-7000. Vermoedens van strafbare feiten die voor de NLA van toepassingen zijn kunnen worden gemeld via www.nlarbeidsinspectie.nl/melden of door te bellen naar 0800-5151.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Heel veel moeite voor weinig resultaat, er vallen zo enorm veel zaken onder de noemer horeca….

Wellicht ook interessant

Back to top button