Hollands KroonPolitiek

Politiek wil het liefst meerdere nieuwe ruiterpaden op Wieringen

Advertentie:

Wieringen – PvdA, OHK en SHK willen van het college van de gemeente Hollands Kroon dat zij onderzoekt of er één of meerdere ruiterpaden op Wieringen gerealiseerd kunnen worden. Tijdens de ideeënmarkt van de gemeenteraad in juli van dit jaar bracht een betrokken inwoner onder de aandacht dat er nog helemaal geen ruiterpad bestaat op het voormalig eiland. Dit terwijl de omgeving zich er zo goed voor leent.

In de raadsvergadering van 3 november jongstleden deed wethouder Maarten Versluis al de toezegging om de aanleg van ruiterpaden mee te nemen bij het in de begroting aangekondigde onderzoek naar fiets- en wandelpaden binnen de gemeente. Meerdere partijen omarmen het idee zoals geopperd bij de ideeënmarkt en hebben zelf ook nog een aantal suggesties om het aanbod voor ruiters binnen de gemeente te verbeteren. Allereerst is het belangrijk gemarkeerde routes aan te leggen, in het bijzonder voor mensen die de plek nooit eerder hebben bezocht.

Daarnaast denken de partijen dat enkele faciliteiten kunnen bijdragen aan het gebruik van de ruiterpaden: “Op meerdere locaties waar je kunt rusten zou het wenselijk zijn een beton blok te plaatsen zodat ruiters veel gemakkelijker op en af kunnen stappen als ze willen pauzeren”, zo schrijven PvdA, OHK en SHK in vragen aan het college. Een concrete suggestie van de politici is om het hek bij de Normerdijk te vervangen door een klaphek, zodat ruiters er makkelijker door kunnen.

De drie partijen willen van het college weten op welke termijn de uitkomsten van het onderzoek naar de raad worden gestuurd. Daarnaast vragen zij de wethouder om de initiatiefnemer op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button