Defensie

Marineschip Zr.Ms. Holland vertrekt vrijdag naar Middellandse Zee

Adverentie

Den Helder – Het patrouilleschip Zr.Ms. Holland vertrekt vrijdagmiddag vanuit Den Helder naar de Middellandse Zee in verband met de situatie in Gaza en Israël. Het marineschip kan daar ondersteuning bieden in het geval van een evacuatie uit de regio. Ook kan met bondgenoten een bijdrage geleverd worden aan een maritieme corridor om humanitaire hulp naar Gaza te sturen.

Zr.Ms. Holland wordt bijgestaan door een maritieme NH90-helikopter van het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht. Verder beschikt het schip over twee snelle FRISC-rubberboten en een kleine extra marinierseenheid.

Nederland is met het oog op eventuele evacuaties momenteel al op Cyprus aanwezig met een C-130 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht een snel inzetbare eenheid van het Korps Mariniers, de zogenoemde Marine Spearhead Task Unit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: