Sport

Tonegido sluit jaar af in mineur

De handballers van Tonegido hebben zichzelf een slechte dienst bewezen. Waar ze als mede koploper begonnen aan de wedstrijd van zondag 15 december, lieten ze in de laatste uitwedstrijd van het jaar van hun slechtste kant zien.

Er moest gestreden worden tegen Hellas uit Den Haag. Terwijl de dames van oranje wereldkampioen werden moesten de heren hun eerste plek verdedigen. Het werd een middag om snel te vergeten. Heel even stonden de groenhemden voor 0-1 en 1-3 waarna er geen voorsprong meer geweest.

Gebrek aan beleving, ritme, killersmentaliteit en scherpte deden de Wieringers de das om. De jonge ploeg uit Den Haag hield gemakkelijk stand en leidde bij rust met 14-12. Na rust bleef het verschil steeds twee tot drie punten. Tonegido wist niet dichterbij te komen. Mede door de flow waar Hellas in kwam, door uitstekend keeperswerk waanden ze zich onverslaanbaar.

Eindstand
Tonegido eindigden met een 28-23 eindstand en ziet zichzelf nu terug op een gedeelde tweede plek op de ranglijst. Het zal na de jaarwisseling echt beter moeten.

11 januari is de eerste thuiswedstrijd in de handbalarena aan de Belterlaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button