Hollands Kroon

Geen kleine windmolens in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Het aandeel duurzaam opgewekte energie wordt steeds groter in Nederland. Ook in Hollands Kroon. Een van de manieren om duurzame energie op te wekken is via kleine windmolens (groter dan 6 meter hoog). De gemeente Hollands Kroon verleent geen medewerking aan dit soort verzoeken. Berichten die stellen dat de gemeente hier positief over is, zijn misleidend en onjuist.

Er zijn ontwikkelaars die een kleine windmolen (microturbine) willen plaatsen en hiervoor ondernemers en inwoners benaderen. Deze ontwikkelaars vertellen, dat de gemeente positief is over de kleine windmolens. Dit klopt niet. In de omgevingsvisie van de gemeente Hollands Kroon staat dat na oplevering van Windpark Wieringermeer er op land alleen nog ruimte is voor vergroten van de windparken Waardpolder en Groetpolder. Alle andere turbines kunnen alleen door een zelfde of kleinere turbine vervangen worden.

Hoe en waar wordt in Hollands Kroon duurzame energie opgewekt?
In het nationale Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opstelt. Hierin wordt meegenomen hoe en waar duurzame energie kan worden opgewekt, met de blik gericht op 2030. De voorlopige concept RES voor de regio Noord-Holland Noord, waar Hollands Kroon onderdeel van is, is nu te vinden op de website Energieregio Noord Holland noord. Vanaf pagina 67 gaat het specifiek over hoe en waar duurzame energie op te wekken voor de Kop van Noord-Holland en Hollands Kroon.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button