Den HelderJeugd

Laatste schooldag kwam onverwacht vroeg

Den Helder – De laatste dag voor de kerstvakantie, wie had dat anderhalve dag geleden nog gedacht. Bij basisschool De Trimaran in Nieuw Den Helder hadden ze daar eigenlijk nog geen rekening mee gehouden. In plaats van vrijdag werden dinsdag al de fijne feestdagen en een mooi nieuwjaar gewenst. De Kerstmusical van groep 7 moest ineens twee dagen eerder gespeeld worden en de thuiswerkmaterialen uitgedeeld. “Fijn dat we vandaag nog even de tijd kregen om de laatste dingetjes te doen en de Chromebooks met bijbehorende inloggegevens aan de leerlingen mee te geven, maar een raar einde van het jaar is het wel zo”, aldus juf Marijke, directeur van de school.

De herdertjes met hun schapen bij de stal (DHfoto)

Onverwacht
Natuurlijk is het wel bij het team van de Trimaran opgekomen dat dit kon gebeuren, maar verwacht was het niet. “Dat er strengere maatregelen moesten komen was wel duidelijk, maar we dachten dat de basisscholen wel open zouden blijven en dat misschien het voortgezet onderwijs de klos zou zijn”, zegt juf Marijke. De leerkracht van groep 7, juf Eva, had er al een gevoel bij dat dit zou gaan gebeuren“ het kan eigenlijk niet anders als je de cijfers ziet, maar balen is het wel!

Kerstmusical
Vooral voor groep 7 was het even aanpoten dinsdag. Niet alleen met juf alle thuiswerk dingen regelen maar ook nog eens vervroegd de kerstmusical opvoeren. En niet voor de andere groepen maar digitaal opgenomen zonder publiek. Gelukkig kunnen de beelden dan via het schoolcommunicatiesysteem ‘Kwieb’ met de andere groepen en de ouders gedeeld worden. “Ik ben trots op de jongens en meiden uit mijn groep, eigenlijk hadden we nog twee dagen moeten oefenen, maar vandaag kwamen ze allemaal met hun kleding naar school en zetten ze en hele leuke musical neer” vertelt juf Eva.

Groep 8
Bij de tribune spreken we even met Ryan en Jaimee uit groep acht. Ook hun laatste jaar op deze school lijkt een bijzondere te worden door de Coronaperikelen. Ryan had wel verwacht dat ook hun school zou moeten sluiten, Jaimee twijfelde nog. Ze vinden het wel leuk dat ze nu wat meer vrije tijd hebben, maar ze zullen hun vrienden en vriendinnen wel missen de komende tijd. Natuurlijk kunnen ze die af en toe wel opzoeken, maar dat is toch anders dan naar school gaan. Ook vinden ze dat ze op school betere uitleg krijgen dan met online onderwijs.

Ryan en Jaimee hebben wel zin in vrije tijd, maar leren doen ze liever op school (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button