Hollands Kroon

Nieuwe videoclip over de Wieringermeer

Regio Noordkop – Het nummer “Prijsgegeven grond” zou deel hebben uitgemaakt van het theaterconcert “Niemand weet”. Tweemaal werd het afgelast vanwege de coronaperikelen. Om het verhaal met gevoel te delen is het nummer, inclusief clip, online gezet.

Het gaat om een voorstelling met water als belangrijk thema, gekoppeld aan de Wieringermeer. In mei, 75 jaar na de bevrijding, was de eerste afgelasting. Op 13 december de tweede, 75 jaar na de tweede drooglegging van de Wieringermeer, die aan het eind van de oorlog onder water was gezet.

De achterliggende gedachte bij dit nummer was dat de pioniers van de Wieringermeer nooit hebben kunnen voorzien dat de polder zo zou veranderen. Een polder die ontstond bij gebrek aan landbouwgrond. Deze is tegenwoordig voor een deel prijsgegeven voor niet-agrarische doelstellingen.

Kennismaken met het lied
Het was de wens van mede-initiatiefnemer Jaap Kluft, het publiek toch op enigerlei wijze met dit nummer kennis te laten maken. Het is geschreven door Henk Cornelissen, vanuit het perspectief van een rustende boer die zijn boerderij gesloopt ziet worden, terwijl zijn horizon door reusachtige windturbines wordt bepaald.

Jaap Kluft overleed net te vroeg om het zelf mee te maken. Conform zijn wens is er daarom een clip van gemaakt om het gevoel dat in dit lied is vastgelegd met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button